• Nötkött
  • Fläskkött
  • Fisk
  • Grönsaker
  • Recept
  • Tillbehör
  • Utrustning
Mixed Grill
bbq-glaserade revbensspjäll med sötpotatisfries
Recept

BBQ-glaserade revbensspjäll med sötpotatisfries

by Grillen juni 30, 2025
written by Grillen juni 30, 2025
145

Grilltips för Enthusiaster

Att slänga BBQ-glaserade revbensspjäll på grillen och servera med sötpotatisfries är rent guld! Kolla in dessa smarriga grilltips så att du får det bästa av din grillfest.

Välja Rätt Grill

För att få till de perfekta revbenen behövs rätt grill. Här är lite du kan kunna om olika alternativ:

Typ av Grill Bra grejer Mindre bra grejer
Kolgrill Ger dig den där äkta rökiga smaken Tar ett tag att tända och hålla jämn värme
Gasgrill Lätt att starta och köra Ger inte riktigt den där kolsmaken
Elektrisk Grill Perfekt för inomhusgrillning Saknar den där rökiga touchen

Hitta en grill som funkar för dig och se till att den är stor nog för att hålla dina revben.

Förbereda Grillen

Innan eldandet är det viktigt att få grillen i ordning. Här är hur du gör:

  1. Rengör den: Torka av det där grillgallret. En ren grill betyder bättre mums och mindre risk för fastnad mat.
  2. Tända Elden: Få igång kol- eller gasgrillen. Om du kör kol, använd lite tändvätska och kubbar så brasan tar sig. Om det är gas, öppna alla ventiler innan du tänder.
  3. Värma upp: Låt grillen bli riktigt varm innan du slänger på revbenen. Ett bra riktmärke är att värma i 10-15 minuter.

Med dessa tips och bra förberedelser, är du redo för en flawless BBQ-kväll med saftiga revben och krispiga sötpotatisfries!

Recept: BBQ-Glaserade Revbensspjäll

Att skapa smakrika BBQ-glaserade revbensspjäll är nästan som att bli en mästare vid grillen! Här är din guide till att uppnå den perfekta blandningen av sött och kryddigt med saftiga revbensspjäll.

Så fixar du Marinaden

För marinaden som får smaklökarna att dansa, använd dessa ingredienser:

Ingrediens Mängd
Soja sås 1 dl
Whiskey 1 dl
Honung 0,5 dl
Färsk ingefära 2 msk, riven
Vit peppar 1 tsk
Sesamolja 1 tsk
Kanel 0,5 tsk
Muskot 0,5 tsk

Blanda allt ihop och låt revbensspjällen bada i denna smakexplosion. Släng in i kylen och låt de ligga där i 4 timmar eller över natten, om du kan hålla dig.

Glaseringshemligheten

När marineringen är klar är det dags för den där härliga glasyren. Här är knepet:

  • Värm 2 dl BBQ-sås i en kastrull.
  • Tillsätt 0,5 dl honung för en extra sötma-kick.
  • Låt såsen stå och bubbla lite i 10 minuter.

När det nästan är klart i ugnen, pensla revbensspjällen med glasyren under de sista 30-45 minuterna. Smörja in dem var 10-15 minut för en läcker och glänsande yta.

Grilla Ditt Kött!

Följ dessa enkla steg för perfekt grillglöd på dina revben:

  1. Preppa grillen till medelhög värme.
  2. När du varmkört revbenen i ugnen vid 150°C (300°F) i cirka 2 timmar, så de blir härligt möra, är det grillens tur.
  3. Lägg dem på grillen i 10-15 minuter per sida, tills de blir härliga och har fått en gyllene yta.
  4. Fortsätt pensla på glasyren för extra smak.

Vad får du? Oemotståndligt möra och smakrika BBQ-revben, precis det som gör grillkvällen minnesvärd för alla runt omkring!

Recept: Sötpotatisfries

Krispiga sötpotatisfries? Lätt som en plätt och supergott! Följ stegen här så har du snart en toppen-sidorätt till dina BBQ-ribbenspjäll.

Förberedelse av Sötpotatis

Först tar du fram sötpotatisen och fixar dem i lagom stora stänger. Likadana bitar gör att de blir klara samtidigt i ugnen. När det är klart, släng stavarna i en skål med kallt vatten. Låt dem bada där en timme så avlägsnas överflödig stärkelse, vilket gör dem extra krispiga vid gräddning.

Kryddning och Baktid

När badtiden är över, töm bort vattnet och torka av stavarna ordentligt med en kökshandduk. För att de ska bli riktigt frasiga, ge dem en omgång stärkelsetäcke. Använd gärna kokosolja och strö över ett par skedar majsstärkelse (eller byt ut mot potatisstärkelse eller arrowroot-pulver).

Följande blandning är supergod:

Krydda Mängd
Paprika 1 tsk
Svartpeppar 1/2 tsk
Salt 1/2 tsk
Vitlökspulver 1/2 tsk

Kasta ner kryddorna över sötpotatisstavarna. Starta ugnen och sätt den på 220°C (425°F). Se till att stavarna ligger fritt på bakplåten och inte i en hög. Skjutsa in dem i ugnen i 35 minuter, men glöm inte att vända dem efter 20 minuter så de blir härligt krispiga runt om.

Serveringstips

När dina sötpotatisfries ser lagom gyllenbruna ut, plocka ut dem och låt dem ta ett litet andetag innan servering. Duka fram dem med en het majodip eller varför inte favorit-BBQ-såsen? Dessa fries är inte bara ett gott tillbehör till dina BBQ-ribbenspjäll, utan de kommer också glädja alla grillfantaster!

Hemlagade BBQ-Såser

Det är faktiskt ganska kul att fixa dina egna BBQ-såser – och snacka om att å din grill att smaka supergott! Gillar du lite sött eller kanske något eldigt? Lugn, vi har snickrat ihop några smarriga recept för alla smaker. Perfekta till grillkvällen med revbensspjäll och söta potatisstrips!

Såser med Sötma

En välbalanserad söt BBQ-sås gör vilken köttbit som helst till en hit. Och ja, det är lätt som en plätt att sno ihop själv med lite melass, honung och ketchup. Kolla här:

Ingrediens Mängd
Ketchup 1 kopp
Melass 1/2 kopp
Honung 1/4 kopp
Senap 2 msk
Äppelcidervinäger 2 msk

Så här gör du:

  1. Släng ner allt i en kastrull.
  2. Låt det hela småputtra på låg värme i en kvart, kanske lite till.
  3. Pensla på köttet under sista halvtimmen av grillningen för en extra glänsande yta.

Eldiga BBQ-såser

För alla som gillar lite action på grillen, kolla in dessa kryddstarka såser! Tänk chili, cayenne… ja ni fattar, här svettas ni! Ska vi köra?

Ingrediens Mängd
Ketchup 1 kopp
Äppelcidervinäger 1/4 kopp
Chili pulver 1 msk
Cayennepeppar 1/2 tsk
Worcestershiresås 2 msk

Instruktioner:

  1. Rör ihop allt i en kastrull.
  2. Koka upp och låt sjuda i en kvart ungefär.
  3. Smacka på såsen på revbenen den sista grilltiden – så blir det eldigt värre!

Söta eller spicy, dessa hemlagade BBQ-såser funkar alltid. Föreställ dig den där mumsiga smaken på dina barbeque-glaserade revben med en skål söta potatisfrites… Är du redo att imponera på familjen och vännerna? Det tror vi – dags att tuta och köra!

Smaker för Rökta Kött

Vill du ta din grillning till nya höjder? Då är det dags att ge ditt kött lite extra kärlek med rökiga smaker som slår allt annat! Här är några klassiska och coola knep för att ge dina BBQ-revbensspjäll och sötpotatisfries en smakexplosion utöver det vanliga.

Traditionella Rökarom

Det gamla hederliga sättet att få till den rätta röksmaken handlar ofta om träflis eller träbitar. Varje träslag ger en egen ton åt köttet. Kolla in några favoriter här:

Träslag Smakprofil
Hickory Djup och kraftig, lite som skogens whisky
Äpple Lätt söt och frisk, precis som äppelmust
Lönn Mild och len, nästan som en söt dröm
Körsbär Söt med en touch av frukt, passar nästan allt

Kombinerade med rätt kött, får dessa träslag även de mest kräsen att jubla. Hickory ger en mustig smak medan lite äpple lyfter fram en sötma som man inte glömmer i första taget.

Avancerade Röktekniker

Om grillning är din passion och du vill impa på vännerna kan du prova lite mer avancerade knep. Här är några idéer:

  • Cold Smoking (Skaltrökning): Perfekt för när du vill få smak men inte tillaga köttet. Låt köttet mysa i röken länge och sakta, och sen är det bara att grilla till önskad perfektion.

  • Rub och Marinad: Krydda skönt med en rub eller marinad. Proppa dem fulla med örter, heta kryddor och lite rökig paprika. Succé!

  • Smokebox: Äger du en gasgrill? Ingen panik! Peta in en smokebox full med träflis och låt köttet få sig en dos rökig kärlek, precis som på kolgrill.

Mixa och matcha tekniker och träslag för att få din egen signatursmak. Vill du att dina BBQ-recept ska toppa smaklistan? Japp, då är det dags för en smakresa som inte lämnar någon oberörd!

0 comment 0 FacebookTwitterPinterestEmail
Grillen

previous post
Koreanska grillspett med gochujang-marinad
next post
Lammracks med rosmarin vitlök och honungsglaze

You may also like

Lammracks med rosmarin vitlök och honungsglaze

juni 30, 2025

Grillade portabelloburgare med avokado och fetaost

juni 30, 2025

Grillade majskolvar med parmesan och lime

juni 30, 2025

Koreanska grillspett med gochujang-marinad

juni 30, 2025

Helgrillad lax med citron, örter och sparris

juni 10, 2025

Vegetariska grillspett med halloumi och grönsaker

juni 10, 2025

Texas style brisket med rub och rök

juni 10, 2025

Grillad entrecote med vitlökssmör och klyftpotatis

juni 10, 2025

Pulled pork i briochebröd med coleslaw

juni 10, 2025

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Kategorier

  • Fisk
    13
  • Fläskkött
    6
  • Grillar
    2
  • Grönsaker
    9
  • Nötkött
    24
  • Övrigt
    3

Populära Artiklar

  • 1

    Min Hemlighet för Perfekt Grillad Rostas varje gång

    februari 20, 2024
  • 2

    Så Grillar Jag Makrill som en Mästare!

    februari 26, 2024
  • 3

    Bog – en grillningssensation som kommer att förändra ditt liv

    februari 21, 2024
  • 4

    Mitt hemliga vapen i BBQ-världen: Otroliga BBQ-brisket-tips!

    mars 21, 2024
  • 5

    Mitt Fantastiska Brisket Recept: Sätt eld på dina BBQ-färdigheter!

    mars 21, 2024

Underkategorier

BBQ glaze BBQ marinad BBQ rub BBQ smör BBQ sås Bog Brandutbildning Bröd Entrecote Fläskfile Fläskkarre Gasgrill Gasolgrill Grilla burgare Grillad brisket Grillad entrecote Grillad makrill Grillad torsk Grilla gädda Grilla hel fisk Grilla högrev Grilla oxfile Grillbuffe Grillcatering grillsås fisk Grilltemperatur Grilltermometer Grilltillbehör fisk Grilltång HLR kurs HLR utbildning Kall sås Lumin Compact elgrill Oxfile temperatur Pluma Revbensspjäll Röding Röka nötkött Sallader Skaldjur T-bone T-bone temperatur Torsk weber lumin compact Öring
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Youtube
  • Snapchat

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Mixed Grill
  • Nötkött
  • Fläskkött
  • Fisk
  • Grönsaker
  • Recept
  • Tillbehör
  • Utrustning