• Nötkött
  • Fläskkött
  • Fisk
  • Grönsaker
  • Recept
  • Tillbehör
  • Utrustning
Mixed Grill
grillade portabelloburgare med avokado och fetaost
Recept

Grillade portabelloburgare med avokado och fetaost

by Grillen juni 30, 2025
written by Grillen juni 30, 2025
148

Grilla som En Proffs

Grillade portabelloburgare med avokado och fetaost är en smakbomb som varje grillälskare borde prova. Med den köttlika texturen i portabellosvampar, krämig avokado och den salta touchen av fetaost får du en drömmåltid. Här är hur du fixar dessa mumsiga burgare.

Portabelloburgare – Vem Kan Säga Nej?

Portabelloburgare är allmänt hyllade tack vare sina maxade smaker och hur lätt de kan varieras. När du slänger portabellosvampar på grillen uppstår en magisk umami-effekt som helt enkelt gör allt bättre. Bygg en burgare med ost, färska sommartomater, ruccola och avokado för en riktig njutning.

Ingrediens Mängd
Portabellosvampar 4 stora
Fetaost 100g
Avokado 1 stor
Tomater 2 skivor
Ruccola 1 näve

Snabba Marinader för Smakens Skull

För att få till en grym portobellosvamp på grillen gäller det att fixa till en marinad som pumpar upp de jordiga, umamifyllda smakerna. Det bra är att du bara behöver några få grejer för att fixa en riktigt god marinad. Låt svamparna suga åt sig smakerna och du är redo för grillfest!

Kolla in en enkel marinad för dina portabellosvampar:

Ingrediens Mängd
Olivolja 3 msk
Balsamvinäger 2 msk
Vitlök (hackad) 2 klyftor
Soja (eller tamari) 1 msk
Salt 1 tsk
Peppar Lite extra

Rör ihop allt i en skål och låt portobello-svamparna bada i härligheten. Låt smakerna verkligen träda fram genom att marinera i minst 30 minuter innan grillningen drar igång. Med dessa smakhöjare är du klar för en grillupplevelse i världsklass!

Avokado: Den Krämiga Favoriten

Avokado är den perfekta ingrediensen som både ger smak och en härlig textur till dina grillade portabelloburgare med fetaost. Den krämiga strukturen är fullpackad med nyttigheter, vilket gör avokadon till en riktig stjärna på grillen. Så vad är det som är så speciellt med denna gröna frukt?

Varför Avokado är Ditt Bästa Val

Fylld med nyttiga fetter, är avokado ett fantastiskt tillskott till din mat. Här är några skäl varför den bör finnas med på din tallrik:

Näringsämne Mängd per 100g avokado
Monomättat fett 15 g
Fleromättat fett 2 g
Fiber 7 g
Folat 41% av det dagliga behovet
Magnesium 14% av det dagliga behovet

Över 75% av fettet i avokadon är hälsosamt! En tredjedel av en avokado innehåller 5 gram monomättat fett och 1 gram fleromättat fett, som kan hjälpa till att dra ner mättade fettintag och bidrar till att sänka dina dåliga kolesterolnivåer.

De Feta Fakta Om Avokado

Avokado är inte bara fylld med nyttiga fetter utan är också en vitaminbomb. Dess förmåga att ge hälsofördelar är imponerande:

  • Håll dig Mätt och Glad: Fibrerna hjälper dig att känna dig mätt längre, vilket är bra för magen och dina nyttiga bakterier.
  • Sänk Kolesterolet Med Stil: Avokado kan sänka din dåliga kolesterol (LDL) och öka det goda (HDL).
  • Hjärta i Toppskick: Den minskar risken för hjärtsjukdomar och hjälper till att hålla bukfettet i schack.
  • Skärpta Ögon och Hjärna: Med lutein, är avokado bra för både synen och mental skärpa.

Avokado i dina rätter ger inte bara en smakfull njutning utan även en extra dos av näring till dina grillade portabelloburgare. Var inte rädd för att prova olika pålägg och få ut det bästa av varje tugga!

Magiska Portobellos

Portobellos är som små köttiga smakbomber och passar perfekt när du vill göra en grillad burgare med avokado och fetaost. Inte nog med att de är galet goda, de är också fullmatade med nyttigheter som gör att både grillfantasten och hälsofreaket jublar.

Näringsämnen i Svamp

Portobellos har en hel del bra grejer under hatten. Med flera vitaminer och mineraler i ett smakrikt paket kan svampen ge en rejäl hälsoboost. Kolla in vad de har att bjuda på:

Näringsämne Mängd per 100g
Kalorier 22
Protein (g) 2,5
Fibrer (g) 1,3
Kolhydrater (g) 3,3
Fett (g) 0,3
Kalium (mg) 318
Fosfor (mg) 86
Selen (µg) 9,3
Koppar (mg) 0,3

Som du ser, så är portobellos en kalorisnål vän rik på fibrer och annat smått och gott.

En Mångsidig Köttfri Höjdare

Med sin köttiga stil är portobello en höjdare när du vill skippa köttet men ändå äta något som mättar. Släng dem på grillen, fyll dem eller blanda ner dem i pasta och sallad för det där lilla extra. Smaken tar dem till stjärnstatus på varje grillfest.

Bästa tricket? Portobelloburgare! För vegetarianen eller köttfantasten, vem som helst kommer älska denna smakrika kombo. Nu när du fått veta hur grymt nyttiga och flexibla de är, ser du säkert hur grillade portabelloburgare med avokado och fetaost blir dagens hit på grillpartyt!

Kombinera För Smakkombinationer

Att mixa smaker och extra tillbehör med dina grillade portabelloburgare med avokado och fetaost kan verkligen göra hela måltiden. Här finns några skojiga tillbehör och en burgaridé som du kanske vill testa.

Festliga Tillbehör för Portabelloburgaren

Dina portabelloburgare behöver inte vara ensamma i rampljuset. Här är några goda tillbehör som kan lysa upp dem:

Tillbehör Beskrivning
Grönsallad En krispig mix av ruccola, tomater och gurka som friskar upp.
Karamelliserad Lök Söta lökar som förhöjer smaken rejält.
Grillade Grönsaker Paprika, zucchini och aubergine för en färgglad upplevelse.
Hummus En len dipp som ger en härlig krämighet.
Chili Sås För dem som vill ha en dos hetta.

Grön Chile Ostburgare med Karaktär

Vill du ta smaklökarna på en åktur? Då kan du testa en grön chile ostburgare. Med cheddarost från New Mexico och ett fluffigt briochebröd, blir smaken i toppklass.

Ingrediens Beskrivning
Lokalt Cheddar Krämig och smakrik, perfekt för att smälta.
Briochebröd Mjukt och sött, håller ihop smakerna fint.
Grön Chiles Hackade för att ge jämn smak i varje tugga.

Du kan välja hur starka de gröna chiles ska vara, från lite lagom till eldigt heta, beroende på vad du gillar. Den här mixen av ingredienser gör burgaren till en minnesvärd smakupplevelse. Lek runt med olika toppings och såser för att hitta just din perfekta kombo!

Grilla Mumsiga Svampar

Att slänga portabellosvampar på grillen är din biljett till en härlig upplevelse som smakar köttigt utan en skymt av kött. Låt oss fixa umamismaken och få de där svamparna att sjunga på grillen!

Så Hittar Du Smak-Kicken

En bra portabello ringer umamiklockan hårt, och att gröna dem i en marinad gör det bara bättre! Släng ihop en enkel marinad som denna:

Ingrediens Mängd
Olivolja 3 msk
Soja 2 msk
Vitlök (hackad) 2 klyftor
Balsamvinäger 1 msk
Färsk rosmarin 1 tsk
Salt och peppar Smaka av

Blanda ihop det goa och släng i svamparna. Låt de bada i minst 30 minuter innan ni kör dem på grillen. Den här mixen gör att svamparna blir som små smaksensationer.

Knep För Toppen-Grillade Svampar

Få till grillningen med stil, här är några trick du borde testa:

  1. Välj stora svampar: Större svampar ger mer smak och en bättre matupplevelse.
  2. Kör på hög värme: Se till att grillen hettar till rejält så du får de där läckra strimmorna och den djupa smaken.
  3. Använd grillnät: Det håller svamparna i schack och hindrar dem från att sabba din grillparty genom att dunsa ner i grillbädden.
  4. Grilla rätt tid: 5-7 minuter per sida brukar göra susen – mjuka och med en fin färg.
  5. Serveringsideér: Lägg dem direkt i handen eller bygg en portabelloburgare med ost, skivade tomater, ruccola och en prydlig klick avokado.

Med de här tipsen blir dina grillade portabellos den snackis alla pratar om. Ge dem till folket och få grillgästerna att jubla över smakfesten!

Receptidéer och Fräcka Varianter

Grillade portabelloburgare med avokado och fetaost är som gjorda för grillfantaster som vill skina på nästa grillfest. Här är några läckra varianter att testa.

Mumsiga Grillade Svampar

Fixar du till några saftiga grillade svampar kan du garanterat imponera. Portabello är som gjorda för att laga en smakbit som både mättar och gläder. Här är ett busenkelt grundrecept som säkert kommer att ge smaklökarna hurrarop.

Ingredienser för Marinad

Ingrediens Mängd
Olivolja 3 msk
Vitvinsvinäger 1 msk
Vitlök (hackad) 2 klyftor
Soja 1 msk
Svartpeppar Efter smak

Grillning av Svamp

  1. Rör ihop alla marinadens godbitar i en skål.
  2. Förena svamparna med marinaden och låt stå minst en halvtimme.
  3. Lägg dem på grillen, medelvärme, cirka 5-7 minuter per sida.

Servera dessa portabelloburgare som en somrig gourmetupplevelse med ost, tomat, rucola och givetvis avokado, som pricken över i:et.

Livliga Toppningar och Såser

Precis som hatten på min far, kan toppningar verkligen göra susen för dina grillade portabelloburgare. Släng på nåt av dessa för ett litet smakbombardemang.

Toppning Beskrivning
Avokado Skänker krämighet med sin milda charm
Fetaost Saltsprut som gifter sig med svampen
Rucola Piggar upp med sin peppriga fräschör
Sommar-tomat Söter till det, och ger rättens alla smaker en kram
Grön chili Lyfter hettan med sin karaktär

Såsval som golvar vilken gäst som helst:

  • Tzatziki: Yoghurtdröm med vitlök och gurka, svalkar som en dröm.
  • Basilika-pesto: Grillaftonens umamistjärna i en burk.
  • Sriracha-mayo: För dem som vill ha en liten eldig extra kick.

Med olika toppingar och såser kan du förvandla grillade portabelloburgare till en smaksensation dina gäster sent glömmer. Av njutning, kreativitet och grillglädje kommer det bästa fram – så släpp fantasin lös och njut!

0 comment 0 FacebookTwitterPinterestEmail
Grillen

previous post
Grillade majskolvar med parmesan och lime
next post
Grillbuffé med catering – enkelheten som smakar mer än gott

You may also like

Lammracks med rosmarin vitlök och honungsglaze

juni 30, 2025

BBQ-glaserade revbensspjäll med sötpotatisfries

juni 30, 2025

Grillade majskolvar med parmesan och lime

juni 30, 2025

Koreanska grillspett med gochujang-marinad

juni 30, 2025

Helgrillad lax med citron, örter och sparris

juni 10, 2025

Vegetariska grillspett med halloumi och grönsaker

juni 10, 2025

Texas style brisket med rub och rök

juni 10, 2025

Grillad entrecote med vitlökssmör och klyftpotatis

juni 10, 2025

Pulled pork i briochebröd med coleslaw

juni 10, 2025

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Kategorier

  • Fisk
    13
  • Fläskkött
    6
  • Grillar
    2
  • Grönsaker
    9
  • Nötkött
    24
  • Övrigt
    3

Populära Artiklar

  • 1

    Min Hemlighet för Perfekt Grillad Rostas varje gång

    februari 20, 2024
  • 2

    Så Grillar Jag Makrill som en Mästare!

    februari 26, 2024
  • 3

    Bog – en grillningssensation som kommer att förändra ditt liv

    februari 21, 2024
  • 4

    Mitt hemliga vapen i BBQ-världen: Otroliga BBQ-brisket-tips!

    mars 21, 2024
  • 5

    Mitt Fantastiska Brisket Recept: Sätt eld på dina BBQ-färdigheter!

    mars 21, 2024

Underkategorier

BBQ glaze BBQ marinad BBQ rub BBQ smör BBQ sås Bog Brandutbildning Bröd Entrecote Fläskfile Fläskkarre Gasgrill Gasolgrill Grilla burgare Grillad brisket Grillad entrecote Grillad makrill Grillad torsk Grilla gädda Grilla hel fisk Grilla högrev Grilla oxfile Grillbuffe Grillcatering grillsås fisk Grilltemperatur Grilltermometer Grilltillbehör fisk Grilltång HLR kurs HLR utbildning Kall sås Lumin Compact elgrill Oxfile temperatur Pluma Revbensspjäll Röding Röka nötkött Sallader Skaldjur T-bone T-bone temperatur Torsk weber lumin compact Öring
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Youtube
  • Snapchat

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Mixed Grill
  • Nötkött
  • Fläskkött
  • Fisk
  • Grönsaker
  • Recept
  • Tillbehör
  • Utrustning