• Nötkött
  • Fläskkött
  • Fisk
  • Grönsaker
  • Recept
  • Tillbehör
  • Utrustning
Mixed Grill
vegetariska grillspett med halloumi och grönsaker
Recept

Vegetariska grillspett med halloumi och grönsaker

by Grillen juni 10, 2025
written by Grillen juni 10, 2025
256

Recept för Vegetariska Grillspett

Grillade grönsaksspett med halloumi och fuskig bearnaisesås

Jag har snurrat ihop ett smarrigt recept på grillspett med halloumi och fuskbearnaisesås. Den magiska blandningen av sommargrönsaker kan verkligen inget slå! Det tar ungefär 45 minuter från start till slut att fixa till och grilla de här gobitarna.

Ingredienser Mängd
Halloumi 200 g
Grön paprika 1 st
Zucchini 1 st
Rödlök 1 st
Kirschtomater 200 g
Olivolja 3 msk
Vitlöksklyfta 1 st
Fuskig bearnaisesås 200 ml
Grillspett 4-6 st
Färska örter Efter smak
Grillat bröd (vitlök) 4 skivor
Salt och peppar Efter smak

Sommarens Smarrigaste Grillspett

Vi snackar sommarens höjdpunkt här: vegetariska grillspett med halloumi och grönsaker. Grönsakerna badar i örtolja och tillsammans blir det bara magiskt. På spett sätter vi grillost, färska grönsaker och ser till att vitlöksbrödet får sin gyllene ton.

För att göra det enkelt, dubbla spetten! Ju fler spett, desto mer kontroll. Det låter kanske som ett partytrick, men tro mig—aldrig mer faller saken av grillen!

Och du, hålla gärna koll på säsongens grönsaker för att verkligen maxa smakerna. Låt grillen sjunga och njut av grillvädret som det ska vara!

Ingredienser för Grillspett

Att fixa de schysstaste vegetariska grillspetten med halloumi och grönsaker, det kräver lite omsorg om detaljerna. Så här brukar jag göra det:

Marinerade Grönsaker och Halloumi

När jag sätter ihop mina grillspett, väljer jag alltid grönsaker med lite karaktär och smak. Här är vad jag oftast slänger på mina vegetariska spett:

Ingrediens Mängd
Halloumi 250 g
Grön paprika 1 st
Zucchini 1 st
Champinjoner 200 g
Picklad rödlök 100 g
Grillat bröd 4 skivor
Vitlöksklyfta 1 st
Olivolja 3 msk

Jag hackar alltid grönsakerna i lagom stora bitar så allt blir jämnt grillat. En bra grej är att låta de marinerade godsakerna få gotta sig under dagen så smakerna hinner sjunka in ordentligt.

Smakrika Marinader för Variation

Med en smarrig marinad kan du verkligen lyfta hela grejen med grillspetten. Här är några läckerheter jag brukar köra:

Marinad Ingredienser
Chili- och vitlöksmarinad 2 msk olivolja, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 tsk chiliflakes
Röd currymarinad 2 msk olivolja, 1 msk röd currypasta, 1 tsk limejuice
Örtolja 3 msk olivolja, 1 tsk torkade örter (timjan, oregano)

Varje marinad har sin egen smak, perfekt för olika slags grönsaker. Genom att variera dem kan jag fixa fram nya smakupplevelser varje gång jag grillar.

Förberedelser och Grillning

Att fixa vegetariska grillspett med halloumi och grönsaker är ett enkelt sätt att liva upp grillfesterna. Här kommer mina allra bästa tips för att skära, trä och grilla dessa mumsiga spett.

Skärning och Trädning av Spetten

För att få spetten jämnt tillagade är det viktigt att skära grönsakerna i lika stora klumpar. Det gör att de blir lagom grillade och får en fin yta. Min go-to lista för grönsaker ser ut så här:

Grönsak Storlek (cm)
Grön paprika 3×3
Zucchini 3×3
Champinjoner Hela eller halverade
Rödlök 3×3

När jag hugger grönsakerna tänker jag alltid på hur jag trär dem på spetten. Att varva grönsakerna och halloumi ger både en snygg presentation och en härlig smakblandning.

Användning av Träspett på Grillen

För att undvika att spetten börjar brinna och för att underlätta grillningen, använder jag alltid två spett per grillspett. Det håller maten på plats och gör det enklare att vända. Innan jag börjar trä på grejerna, blötlägger jag träspetten i tio minuter, vilket hindrar dem från att brinna.

Genom att följa dessa enkla knep kan jag enkelt slänga ihop supergoda vegetariska grillspett med halloumi och grönsaker – perfekt för sommarens härliga grillfester!

Tillbehör och Extra Smaker

Att krydda till mina vegetariska grillspett med halloumi och grönsaker med lite extra piff kan verkligen lyfta hela måltiden. Här är två av mina hemliga tricks som alltid går hem.

Picklad Rödlök och Marinader

Picklad rödlök ger en syrlig kick, perfekt med grillade grönsaker och den salta halloumin. Här är vad jag brukar använda för att fixa min picklade rödlök:

Ingrediens Mängd
Ättiksprit 1 dl
Salt 1 tsk
Socker 1 tsk
Kokande vatten 2 dl

Jag blandar ihop ättiksprit, salt och socker i en skål och häller över kokande vatten. Sedan låter jag tunna skivor av rödlök bada i den här blandningen i minst 30 minuter. Den picklade rödlöken kan även bo i kylen och funka fint som topping på tacos eller burgare.

Grillat Bröd och Örtolja

Inget grillparty är komplett utan några skivor grillat bröd. Jag gillar att använda ett riktigt gott bröd, pensla det med olivolja och gnida med en vitlöksklyfta för en extra smaksmäll.

För örtoljan gör jag så här:

Ingrediens Mängd
Olivolja 1 dl
Färsk basilika 0,5 dl
Färsk persilja 0,5 dl
Salt Efter smak

Jag mixar allt i en blender tills jag har en jämn sås. Denna örtolja funkar kanon som dipp till det grillade brödet eller om man vill marinera fler grönsaker.

Med dessa favoriter runt grillen blir det en fest varje gång, och mina vegetariska grillspett med halloumi och grönsaker blir något att verkligen njuta av.

Tips och Återanvändning

Här är några praktiska och hjärtvärmande idéer för att få de vegetariska grillspetten, fyllda med halloumi och grönsaker, ännu godare och mer bekväma att laga.

Hantering av Grillspetten

Vill du undvika att dina grönsaker och halloumi ramlar av spetten i grillglöden? Knepet är att använda två spett för varje grillspett. Det ger stadga, och att vända på dem blir lika enkelt som att vända en pannkaka. Otroligt enkelt och du slipper stök!

Innan jag börjar grilla, låter jag alltid träspetten bada i vatten under en kvart. På så sätt brinner de inte upp och hela grillprocessen blir mer avslappnad och roligare.

Tips Beskrivning
Använd två spett Ger extra hållbarhet och enkel hantering
Blötlägg träspetten Förhindrar att de brinner

Återanvändning av Picklingslag

Har du kvar picklingslag från den picklade rödlöken? Det kan bli en smakrik skattkista för din nästa matlagning. Jag brukar lägga nya skivor rödlök i lagen som bildar en stor smakförstärkare.

Efter en dag eller två kan denna lökblandning piffa upp din taco-kväll, med sin friska syrlighet och nyfräsch smakexplosion. Det är ett sätt att dra ner på matsvinnet samtidigt som jag lyfter smaken i min matlagning till nya nivåer.

Återanvändning Användning Tid
Picklingslag Lägga rödlöksskivor 1-2 dagar
Tacos Addera picklad rödlök Kan användas direkt
0 comment 0 FacebookTwitterPinterestEmail
Grillen

previous post
Texas style brisket med rub och rök
next post
Helgrillad lax med citron, örter och sparris

You may also like

Lammracks med rosmarin vitlök och honungsglaze

juni 30, 2025

Grillade portabelloburgare med avokado och fetaost

juni 30, 2025

BBQ-glaserade revbensspjäll med sötpotatisfries

juni 30, 2025

Grillade majskolvar med parmesan och lime

juni 30, 2025

Koreanska grillspett med gochujang-marinad

juni 30, 2025

Helgrillad lax med citron, örter och sparris

juni 10, 2025

Texas style brisket med rub och rök

juni 10, 2025

Grillad entrecote med vitlökssmör och klyftpotatis

juni 10, 2025

Pulled pork i briochebröd med coleslaw

juni 10, 2025

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Kategorier

  • Fisk
    13
  • Fläskkött
    6
  • Grillar
    2
  • Grönsaker
    9
  • Nötkött
    24
  • Övrigt
    3

Populära Artiklar

  • 1

    Min Hemlighet för Perfekt Grillad Rostas varje gång

    februari 20, 2024
  • 2

    Så Grillar Jag Makrill som en Mästare!

    februari 26, 2024
  • 3

    Bog – en grillningssensation som kommer att förändra ditt liv

    februari 21, 2024
  • 4

    Mitt hemliga vapen i BBQ-världen: Otroliga BBQ-brisket-tips!

    mars 21, 2024
  • 5

    Mitt Fantastiska Brisket Recept: Sätt eld på dina BBQ-färdigheter!

    mars 21, 2024

Underkategorier

BBQ glaze BBQ marinad BBQ rub BBQ smör BBQ sås Bog Brandutbildning Bröd Entrecote Fläskfile Fläskkarre Gasgrill Gasolgrill Grilla burgare Grillad brisket Grillad entrecote Grillad makrill Grillad torsk Grilla gädda Grilla hel fisk Grilla högrev Grilla oxfile Grillbuffe Grillcatering grillsås fisk Grilltemperatur Grilltermometer Grilltillbehör fisk Grilltång HLR kurs HLR utbildning Kall sås Lumin Compact elgrill Oxfile temperatur Pluma Revbensspjäll Röding Röka nötkött Sallader Skaldjur T-bone T-bone temperatur Torsk weber lumin compact Öring
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Youtube
  • Snapchat

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Mixed Grill
  • Nötkött
  • Fläskkött
  • Fisk
  • Grönsaker
  • Recept
  • Tillbehör
  • Utrustning